En lep pomladni dan v Zlatobeli: Dobra energija postane čarobna, ko jo delimo!

»Dobra energija je zame to, ko se dobro počutim, ko nimam skrbi in ko sem o(d)pravila vse, kar je bilo treba postoriti, nato pa se lahko tudi malo spočijem in pač – (samo) sem.« Tako je na vprašanje, kaj njej pomeni 'dobra energija' odgovorila 11-letna Alma, hči Tinkare Kovač, ki je v soboto, 11. maja, z mamo, ki jo zelo dobro poznamo z velikih glasbenih odrov, pospremila otvoritev showrooma spletne trgovine DOBRA ENERGIJA. Showroom Dobre energije z izdelki 'počasne mode' trajnostnih materialov in izdelave ter mikrodelci kristalov znamke 'The Spirit of OM' je dobil svoj novi prostor v lepotnem salonu Zlatobela v Domžalah, kar se čudovito prepleta s poslanstvom spodbujanja lepe oz. dobre energije in (samo)ljubezni.


Da gresta Dobra energija in Zlatobela še kako skupaj, se strinjajo tako Maja Batista, ki je Zlatobelo ustanovila pred dobrimi tremi leti, kot znana glasbenica Tinkara Kovač, ki je tudi ambasadorka Dobre energije in Zlatobelina uporabnica, ter Darja Furek, učiteljica joge, mentorica za polnost življenja in prav tako ambasadorka Dobre energije. Če Maja v Zlatobeli izvaja holistične tretmaje, ki pomlajujejo in dvigujejo energijo na povsem naraven način, pa Dobra energija ponuja visokokakovostna trajnostna oblačila in čudovite izdelke blagovne znamke 'The Spirit of OM', ki vključujejo tudi energijo kristalov, kot so ametist, roževec in turmalin – za dvig energije in spodbujanje samoljubezni.

 

Dobra energija naj bo!

 

In kaj je DOBRA ENERGIJA za sogovornice? Tinkara Kovač pravi: »Moja 'dobra energija' nastopi, ko sem popolnoma v sozvočju s svojo osjo sveta, s svojim zračnim stebrom, ko sem del celote tega sveta točno takšna, kot sem, ne pa da sem tako, kot smo si morda želeli kot mlajši biti bolj po godu tega sveta in po pričakovanjih drugih, ki morda tudi niso realna. To je tudi mene velikokrat vrglo ven iz harmonije, a zdaj temu ni več tako. Moje poslanstvo je, da delam dobro, in sicer skozi glasbo, s katero ljudem držim prostor za čutenje, in to celotne palete čustev, kar pa me vrne za začetno misel – če smo dobro sami s sabo in se dobro počutimo v svoji koži, lahko dobro prenašamo tudi naprej. Da sem zares v dobri energiji, pa mi omogoča seveda moj življenjski slog, ki med drugim vključuje čim več narave, obdanost z ljudmi, ki jih imam rada, v prvi vrsti sta to moji hčerki, pa seveda tudi živalice, med katerimi je moj mucek Arči. Absolutno pa k dobremu počutju pripomorejo tudi aktivnosti, ki jih vodi samoljubezen, denimo masaže oz. nege obraza pri Zlatobeli pa to, da se odenem v energijska oblačila, kot so kosi 'The Spirit of OM'. Vse to me torej podpira pri tem, da sem sama dobro in da delam dobro tudi naprej,« pravi Tinkara, medtem ko njena 11-letna Alma strne: »Dobra energija je zame to, ko se dobro počutim, ko nimam skrbi in ko sem o(d)pravila vse, kar je bilo treba postoriti, nato pa se lahko tudi malo spočijem in pač – (samo) sem.«

 

Darja Furek, učiteljica joge, mentorica za polnost življenja in prav tako ambasadorka Dobre energije, ki je prav tako pospremila otvoritev showrooma Dobre energije pri Zlatobeli, pa na taisto vprašanje odgovarja: »Zame je DOBRA ENERGIJA pretočna energija – da teče in da ni blokirana, kar sama občutim v stanju sproščenosti in lahkotnosti ter ko sem v stiku sama s sabo, ko se naravno odzivam na svoje potrebe in predvsem – se upoštevam  celostno, torej na vseh ravneh, obenem pa se odzivam na zunanje dražljaje z zrelostjo, odgovornostjo in tudi sproščenostjo. Dobra energija je lahko pravzaprav povsod, jo pa še posebej spodbujajo močne energijske točke, kjer zares lahko začutimo dobro energijo v sebi in tudi v naravi, med ljudmi in med živalmi. Še posebej magično pa je, ko lahko dobro energijo predajamo in s tem prispevamo k pretočnosti energije med nami – kot dih, ki je poln življenja. To je zame dobra in čisto prava energija – lahkotnost življenja v stanju ustvarjalnosti in še posebej čarobna torej, ko jo podelimo z drugimi. Seveda pa mi je pomembno tudi, kaj dam vase – kar se tiče hrane – pa tudi nase – 'The Spirit of OM' ima namreč res dobro kožo, ki človeku samo še okrepi občutek dobre energije, barvitosti in lepote.«

 

»Ko sem v dobri energiji, je moj živčni sistem v stanju regeneracije in počitka, kar pa dosežem na različne načine, denimo z masažno tehniko, kjer si masiram različne točke na obrazu, ki preklapljajo živčni sistem s simpatičnega na parasimpatičnega, ali pa s kopeljo, pa tudi z nošenjem bombažnih oblačil, saj sintetična oblačila ne prinašajo enakih koristi za telo in celostno počutje. Zato sem hvaležna, da sem našla oblačila znamke 'The Spirit of OM', ki me prav tako podpirajo na poti do dobre energije,« pa je sklenila Maja Batista, ustanoviteljica lepotnega salona Zlatobela, kjer je torej dobil prostor tudi novi showroom Dobre energije.

 

O Maji, Tinkari in Leni

 

Maja Batista  je odraščala v idiličnem naravnem okolju na Gorenjskem, kar jo je navdihnilo za vse življenje. Po izobrazbi je kozmetična tehnica. Šolo je oboževala, posebno dermatologijo, kozmetologijo in najbolj farmakognozijo, vedo o zdravilnih rastlinah in zdravilih rastlinskega izvora. Po 15 letih v kozmetičnih salonih, centrih za svetovanje o zdravi prehrani ter dermatološki ambulanti zdaj sledi srcu in tako je pred tremi leti ustvarila lastno blagovno znamko Zlatobela, v Zlatobelinem salonu v Domžalah pa izvaja različne vrste masaž obraza, kot so kristaloterapija, japonski lifting, klasična masaža obraza, mezoterapija . Majina muza je narava, napaja pa jo življenje z ustvarjalnim možem Markom, ki je zaslužen za celotno podobo in tehnično izvedbo pri postavitvi showrooma Dobre energije v Zlatobeli, z njuno živahno hčerkico Mio ter številnimi mucki, ki jim bogatijo družinsko življenje v objemu gozda. 

 

Tinkara Kovač je dobro znana pevka, pop-rock glasbenica, flavtistka in pedagoginja (profesorica flavte), ki ji življenje - poleg dveh deklic - zapolnjujejo številni projekti, od glasbenih, pedagoških kot povsem poslovnih. Je namreč tudi certificirana in licencirana NLP 'coachinja', za prihodnost pa snuje še kar nekaj novosti, med njimi inovativni program, ki povezuje človeški glas, glasbo in nevro-lingvistično programiranje (NLP). Pred kratkim je Tinkara pristala na povabilo, da postane tudi ambasadorka Dobre energije, ki v Sloveniji ponuja visokokakovostna trajnostna oblačila in čudovite izdelke blagovne znamke 'The Spirit of OM', ki vključujejo tudi energijo kristalov, kot so ametist, roževec in turmalin, še kako navdušena pa je nad magičnimi rokami 'Maje Zlatobele'.

 

Alenka Lena Klopčič je jungovska coachinja, šamanska praktikantka in diplomantka mednarodnega podiplomskega programa ajurvede pri Almi Mater, sicer pa doktorica managementa in doktorica strateškega komuniciranja z zaključenim MBA Executive programom in z več kot 20-letnimi izkušnjami iz medijskega in poslovnega sveta s poudarkom na energetiki. Lena stalno krepi svoja znanja, v zadnjem času predvsem na področju 'coachinga' - med drugim tudi kot udeleženka programa 'Live a transformative live' spiritualne coachinje, kanalizatorke in intuitivne zdravilke Genevieve Taeger, v okviru katerega je začela mojstriti tudi lastno sposobnost kanaliziranja sporočil iz Izvora. Junija bo zaključila še študij psihoterapevtske propedevtike na Univerzi Sigmunda Freuda, da se bo lahko naprej poglobila v področje 'trajnostnega coachinga'. Poleg energije v tehničnem in ekonomskem smislu (obe doktorski disertaciji je posvetila raziskovanju delovanja evropskih trgov z električno energijo) jo namreč zanima energija Človeka. Zato ne čudi, da je poleg lastnega coaching programa 'Zbalansirajmo življenje' ustanovila tudi spletno trgovino DOBRA ENERGIJA. Lena je zvesta uporabnica Zlatobelinih storitev in zatorej še sploh hvaležna za vključitev showrooma prav v Zlatobelin zenovski prostor.

 

Foto (od leve proti desni Alma Kovač, Maja batista, Alenka Lena Klopčič, Darja Furek in Tinkara Kovač): Siniša Kanižaj