Kristal roževec

Kristal roževec

Kristal roževec je dragulj iz družine kremenov. Je kristal nesebične ljubezni in prijateljstva. Pomaga odpraviti strahove in skrbi v medsebojnih odnosih.

 

Kristal roževec se že tisočletja plemeniti v dragulj ali se uporablja v umetninah. Je dragulj iz družine kremenov. Na psihološki ravni ta kristal krepi našo empatijo in sočutje. Kristal roževec uravnava srčni ritem in zagotavlja miren spanec.  Je kristal nesebične ljubezni in prijateljstva. Pomaga odpraviti strahove in skrbi v medsebojnih odnosih.

 

Kako dejansko nastane roževec?

Roževec nastaja v velikih količinah pri izjemno visokih temperaturah - neposredno iz tekoče magme, ki izvira iz notranjosti Zemlje oz. iz njenega jedra. Je žareča kamnina, ki se tvori pod velikim pritiskom in pri najvišjih temperaturah.

 

Zgodovina roževca

Roževec se že tisočletja plemeniti v dragulj ali se uporablja v umetninah. V starem Rimu so iz njega izdelovali uradne pečate. Posebno vlogo ima tudi v rimski mitologiji, saj naj bi bog ljubezni Kupid podaril roževec človeštvu, da bi ga obdaril z rodovitnostjo in ljubeznijo. Zato niti ne čudi, da naj bi imel roževec še danes posebno pozitiven vpliv na ljubezen in prijateljstvo. Že v srednjem veku so se zdravilci ukvarjali z različnimi kristali, ki so s svojimi zdravilnimi sposobnostmi pozitivno vplivali na človeško telo in dušo.

 

Foto: pexels, Karolina Grabowska