Moje telo, moj dom!

Alenka Lena Klopčič


Če na svoje telo gledam kot na dom moje duše, potem je moja koža kot zunanji ovoj in naj bi bila – če želim seveda trajnosten in tudi kakovosten dom – v tej vlogi, tej namembnosti tudi karseda močna oz. odporna ter (kakopak!) tudi zdrava in posledično lepa. Ker ljudje pač nosimo oblačila, pa odslej izbiram tudi najboljša možna – da ima moja koža, ki metaforično torej predstavlja ovoj domu moje duše, potrebno »nego«, ki ji zagotavlja tudi odlično počutje. To so oblačila 'The Spirit of Om'.


Na oblačila blagovne znamke 'The Spirit of Om' sem prvič naletela sredi poletja 2022, ko sem se odpravila peš s Trojan do Gradca. Moja pešpot je bila tretja odkar sem se leta 2019 odločila, da si vsako poletje tako vzamem nekaj dni časa za tovrstno solo vandranje na destinacijo po navdihu vsakega poletja sproti. Prvo leto sem šla tako od Ljubljane do Pirana, drugo leto od Doba pri Domžalah do Bohinja, letos pa prvič čez mejo k avstrijskim sosedom, kjer je prav v Gradcu prijateljica Urška zaključevala večmesečni projekt. Ker sem imela Gradec že nekajkrat v mislih, ko sem se peljala mimo po avtocesti do Dunaja, kamor me je vodilo delo, je bila tako priložnost kot nalašč, da jo letos mahnem v to pravljično avstrijsko mestece. Pa sem šla!

 


»Dolga dolga je cesta z vasi do mesta …«

Refren pesmi Cesta legendarnega Vlada Kreslina mi je odzvanjala v glavi četrti (in zadnji) dan moje pešpoti, ki me je vodila od najviše ležeče vinogradniške regije v Avstriji (Kitzeck im Sausal) do Gradca z vmesnim postankom v malem Predingu. Tam sem se znašla okoli 8. ure zjutraj, ko sem opravila že kakšnih ducat kilometrov – pot me je vodila tudi mimo jezera Waldschachersee – znašla pred meni zelo atraktivno alterkavarno in trgovinico naravnih izdelkov. Na vratih je pisalo, da se delovnik prične ob 9.30, a lastnik, ki je notri že 'zaganjal' blagajno, je prihitel odkleniti mi vrata in me povabil, naj vstopim. Kako sem bila hvaležna! Ne le za tako izkazano prijaznost, ampak za celotno izkušnjo, ki mi jo je v naslednji debeli uri dal ta prijazni gospod. Najprej mi je postregel s kapučinom z mandljevim mlekom, nato pa še z odličnim bananinim biskvitom, iz vitrine pa sem si izbrala še domači jogurt, ki sem si ga osladkala tudi z domačim medom, ter jabolčno čežano. Med uživanjem tega res najboljšega možnega zajtrka, o katerem bi lahko le sanjala, sva poklepetala med drugim o tem, kaj vse počnejo v tem mini 'alter-centru' (imenuje se NaturQuelle Preding, nudijo pa tudi različne masaže ter terapevtske obravnave, prodajajo pa tudi izdelke slovenskih ponudnikov, med njimi lesene gospodinjske izdelke izdelovalca iz Ruš in kočevski med), ter o moji pešpoti, pri čemer se je izkazalo, da ta dobrohotni gospod iskrivih modrih oči še kako dobro pozna Trojane – seveda po krofih, ki jih obožujejo njegovi otroci in po katere se ustavijo vsakič, ko se peljejo na morje. :-)


Ko sem s privlačnih poličk izbrala še nekaj izdelkov, vključno s kristalnimi zapestnicami, ki jih z največjim veseljem nosim prav vsak dan, mi je rekel, da me s kapučinom in biskvitom on počasti, primaknil pa mi je še dve marelici in med. In ko sem zapustila to mojo res edinstveno postojanko tega dne, sem pomislila (in enako mi je napisal v sporočilu tudi mož, ko sem mu na kratko javila o tem jutru), da je bil namen moje 4-dnevne poti pravzaprav uresničen prav v Predingu. Prav tam v trgovinici in kavarnici NaturQuelle Preding. Tamkaj sem si namreč kupila tudi svojo prvo majičko brez rokavov blagovne znamke 'The Spirit of Om', pritegnila pa me ni le njena barvna kombinacija, ki vključuje čudovit preplet modre, roza, vijolične, oranžne in rumene, niti to ni bila le privlačna mandala (mandale so mi osebno ljube tudi zato, ker je risanje teh vključeval v svoje art terapije tudi izjemni Karl Gustav Jung), pika na i pri odločitvi za njen nakup je bila informacija »mojega gostitelja«, da tekstilije 'The Spirit of Om' vsebujejo mikrodelce kristalov, od ametista do roževca in turmalina. Mimogrede, moja majička – gre za TOLE majičko :-) – vsebuje roževec, ki mi je še posebej ljub, saj gre za kristal (samo)ljubezni (več o roževcu), tako da jo resnično rada nosim. Tudi zdaj, ko je že hladneje, in mi služi kot resnično topla spodnja majička. In ja, res gre za »pravo oblačilo za dušo«, kot sem kasneje videla, da dani kos opisuje spletna stran »The Spirit of OM«.
Moje navdušenje nad izdelkom – ja, to eno (takrat torej prvo) majičko 'The Spirit of Om' – pa je še isto poletje pripeljalo na mojo pot še eno cesto, to je cesto, ki me je vodila na sedež podjetja »The Spirit of OM« na čudoviti jug Bavarske, v krasno regijo Allgäu oz. natančneje v kraj Sulzberg-Moosbach, ki leži čisto ob jezeru.


Od jezera do jezera --- do DOBRE ENERGIJE!

Če me je pešpot do Predinga vodila mimo enega jezera in če tudi dih jemajoča lesena stavba, v kateri »domuje« 'show room' podjetja The Spirit of OM, gleda na še eno lepo jezero, pa bo sredi decembra (2022) tudi slovenski 'show room' dobil svoj dom v glineni hiški s slamnato streho nad jezerom. Gradiškim. V bližini mojega doma. :-)
Tako hitro smo se namreč zmenili s prijaznima lastnikoma in profesionalnim osebjem podjetja The Spirit of OM za zastopstvo v Sloveniji! In od avgusta (2022), ko smo si segli v roko, danes (sredi novembra 2022) že stoji spletna trgovina v slovenščini (v naslednjih dneh bo tudi v hrvaščini in z dometom na širši Balkan), ki je s tako dobro energijo, kot je pospremila to pot do sedaj, vključno z uvodoma opisano pešpotjo, dobila ime – Dobra energija!
In z dobro energijo nadaljujemo, saj visokokakovostna trajnostna oblačila in čudoviti izdelki – mednje spadajo tudi posteljnina, vzglavniki, joga blazine in meditacijske blazine, ki jih boste hoteli imeti! - blagovne znamke 'The Spirit of Om', ki torej vključujejo tudi energijo kristalov, kot so ametist, roževec in turmalin, že dobivajo domače »lastnike«. Tako sem prav ponosna, da je poleg že omenjene prijateljice Urške, do katere me je v osnovi sploh vodila pot mimo 'prvega jezera' (na tej »moji 'The Spirit of Om' poti« ), ena prvih kupk in uporabnic spletne trgovine Dobra energija ustvarjalka Daša Kogoj, ki pod blagovno znamko Daša's Pottery izdeluje pravcate 'hygge' (beseda hygge predstavlja 'danski zen' oz. dansko pojmovanje občutka sreče) glinene kreacije, od skodelic naprej (eno njenih prvih korit iz gline pa je sicer nameščeno v glineni hiški, kjer bo sredi decembra dobil mesto slovenski show room izdelkov 'The Spirit of Om' oz. kjer bo domovala Dobra energija – tista pisana z veliko in z malo začetnico! :-)).


In kaj pravi Daša, kot ena naših prvih kupk? »Za oblačila 'The Spirit of Om' sem izvedela od prijatelja. In ker se držim tega, da so ustna priporočila najboljša, sem si privoščila nakup joga hlač in dveh prelepih jopic. Čeprav so vsi trije kosi res lepi in - kar je meni najpomembnejše - udobni, je moj najljubši kos roza 'kapucar'. Ravno prav me greje, kapuca je velika in mi res pokrije celo glavo, rokavi imajo lepe detajle. Z veseljem ga nosim in, ko je v pranju, komaj čakam da bo spet suh, da ga lahko zopet oblečem (smeh!).«

 


Ker tudi Daša ve, da je za dober dom treba dobro poskrbeti. Z ljubeznijo. Do sebe in do svoje kože.

 

Alenka Lena Klopčič