Gušti in Tomi na Mažijevem griču

Na Mažijevem griču zaključili koncertno sezono z dobrodelno noto Guštija in Tomija – za kar se jima je poklonila tudi DOBRA ENERGIJA.

Jesen smo na Mažijevem griču ob Gradiškem jezeru – kjer bo, mimogrede, le še kratek čas domoval tudi showroom DOBRE ENERGIJE z izdelki 'The Spirit of OM' in z 'Mavrično poličko' ročnih pletenin - široko pozdravili z dobrodelno noto Mihe Guština – Guštija in Tomija Megliča iz znane glasbene skupine Siddharta. Prvaka slovenskega koncertnega rocka sta namreč v soboto, 14. oktobra, ustvarila odlično vzdušje s svojim glasbenim dialogom '1na1', s prodajo kart in zahvaljujoč sponzorjem ter njuni veliki veliki potezi, s katero sta se za dober namen odrekla honorarju, pa je organizator - Zavod Vrba in sonce zbral 8.700 evrov za družino iz Lukovice, ki je v avgustovskih poplavah izgubila hišo. Pri tem čudovitem projektu, ki je le še potrdil, kako resnično »nekaj sije v nas ljudeh« in da »ko življenje zakrije zobe, pridejo iskre in dobri ljudje« - kot poje Tomi v Siddhartinem komadu 'Piknik' – sem aktivno sodelovala tudi ustanoviteljica DOBRE ENERGIJE in Zavoda D-Frend. / Ne zamudite oktobrske DOBRODELNE RAZPRODAJE izdelkov 'The Spirit of OM', ki se s showroomom seli z Mažijevega griča!

 

Ker morda tega ne vedo vsi domači ljubitelji izdelkov 'The Spirit of OM' in s tem kupci Dobre energije, naj na tem mestu zapišem, da je večji del prihodkov od prodaje izdelkov (čez čas se je v Dobri energiji izdelkom 'The Spirit of OM' pridružila tudi 'Mavrična polička' pletenih izdelkov, ki so ročno delo Ljubice Glavina, upokojenke, ki pa je tudi posvojiteljica malega psička s srbskih ulic, zato je del prihodkov od prodaje namenjenih prav za pasje brezdomčke) usmerjen v Zavod D-Frend.

Preko D-Frenda redno namenjam finančno pa tudi nefinančno podporo za humanitarne aktivnosti in programe, kot je denimo delovanje Lunine vile, ki zagotavlja psihoterapevtsko pomoč travmatiziranim otrokom, ali pa delovanje društva SOS Telefon za ženske in otroke žrtve nasilja, reden pa je tudi D-Frendov stik glede zagotavljanja potrebščin in opreme za otroke z območnim (domžalskim) centrom za socialno delo in Mladinskim domom Malči Beličeve - iz katerega, mimogrede, otroci vsako leto z veseljem pridejo tudi na Kostanjev piknik, ki je bil to jesen že tretji zapored, zgodil se je pa na isto soboto, ko sta na Mažijevem griču 'zavibrirala' Tomi in Gušti.


Mošnjiček 'dobrodelne sobote' na Mažijevem griču so - poleg omenjenih 8.700 evrov za družino, ki je izgubila hišo v poplavah – so zapolnili še prostovoljni prispevki, zbrani s pečenim kostanjem, katerega je bilo za kar 60 kilogramov. Iz tega naslova je bilo zbranih še 1.200 evrov, ki pa so romali na račun Lunine vile.


Dobrodelna razprodaja Dobre energije za Lunino vilo!


Ker osebno srčno podpiram predvsem delovanje organizacij, kot je Lunina vila, ki ima v obravnavi trenutno približno 60 otrok, več kot 50 otrok pa je še v čakalni vrsti, ker ekipa Lunine vile še zbira sredstva (vsa terapevtska podpora, ki jo nudijo otrokom, je namreč plačana), sem se odločila, da Lunino vilo podprem ne le tako, da jim za Lunin dobrodelni butik ponudim svoje ekoslikanice (vabljeni že zdaj k decembrskim – dobrodelnim – nakupom! ), ampak da jim namenim tudi 20 % od DOBRODELNE RAZPRODAJE izdelkov iz showrooma Dobre energije. In to me pripelje do same razprodaje, s katero začenjam selitev Dobre energije z Mažijevega griča v domačo hiško (ta prav tako domuje v ljubečem objemu Matere Narave in celo v bližini Gradiškega jezera ).


DOBRODELNA RAZPRODAJA izdelkov 'The Spirit of OM' in pletenin z 'Mavrične poličke' bo v petek, 27. oktobra, med 15. in 20. uro, in v soboto, 28. oktobra, med 10. in 18. uro. Na njej bodo vsi izdelki v showroomu (zaloga teh ne vključuje vseh izdelkov, ki jih je mogoče naročiti v spletni trgovini Dobre energije!) na voljo z 20 % popustom. In da, od celotne prodaje bo 20 % sredstev namenjenih Lunini vili! Tako da toplo, toplo vabljeni k obisku Mažijevega griča na Gradišču (od Gradiškega jezera greste po ožji asfaltni cesti, ki se prelevi v krajši makadam, gor proti vasi Gradišče, kar vas bo pripeljalo do slamnate hiške s tablo 'Dobra energija'; za morebitne usmeritve lahko pokličete na 031 673 236)!


Hvaležnost in ljubezen!


Pa naj zaključim ta zapis z navezavo na Tomija in Guštija, ki se jima je v soboto, 14. oktobra, poklonila torej tudi DOBRA ENERGIJA, saj sta 'glasbeni legendi' v zahvalo za njun dobrodelni doprinos lepemu dogodku na Mažijevem griču prejeli – in tega sta bila res vidno vesela - vsak svoj izdelek 'The Spirit of OM'. Tomi je tako dobil temno modro jopo s kristalom turmalin, ki je zaščitni kamen za telo in dušo, Gušti pa je dobil dve majici, od tega eno laneno 'Niagara', ki jo ima tudi na fotoutrinku in ki prav tako vsebuje mikrodelčke turmalina, na notranji strani pa ima tudi potisk čaker. Showroom Dobre energije pa sta oba zapustila s sončnima vrečama iz jute 'The Spirit of OM' (dobavljivo tudi pri Dobri energiji oz. na lena@pikanai.org).


Naj še na tem mestu izrazim veliko hvaležnost - tudi v imenu prejemnikov donacij, ki so bili resnično presunjeni, ko so izvedeli za zbrane zneske - za njuno DOBRO ENERGIJO, ki se več kot očitno izraža tudi v izjemni vibraciji, s katero dvigujeta množice ter »dobroto in sij v ljudeh« (če malo povzamem iz besedila skladbe 'Piknik' ), izdelki 'The Spirit of OM' pa naj ju še naprej čim bolj podpirajo v tem 'spiritu'!
Velika zahvala za podporo celotnemu dogodku, na katerem je bilo torej zbranih skoraj 10 tisoč evrov, pa seveda tudi sponzorjem, in sicer podjetjem Siemens Energy, SunContract, Marche gostinstvo in AMZS ter AMD Lukovica, ter Združenju Sazas za koncertni del dogodka in lokalni pekarni Srček za podporo kostanjevemu pikniku.


In da – prakticiranje hvaležnosti je resnično prvi korak v srečnejše življenje! Res je slednje najtežje, ko je človek v bolečini ali občutku ujetosti v travmo, a s časovno distanco se potem to vendarle potrdi - če le dovolimo (!).


Kot je v izjemni knjigi 'Kolo življenja: spomini na življenje in umiranje' med drugim zapisala dr. Elisabeth Kübler-Ross, švicarsko-ameriška psihiatrinja, pionirka obsmrtnih študij in avtorica mednarodne uspešnice o smrti in umiranju, kjer je prvič razpravljala o svoji teoriji o petih stopnjah žalovanja, znanih tudi kot 'Kübler-Rossov model': »Vsakdo preživlja huda obdobja v življenju. Več hudega kot preživiš, več se naučiš in bolj se razviješ. / … / Tegobe te krepijo. / … / Življenje je kot obiskovanje šole, kjer se moraš učiti. Več kot se naučiš, težji postajajo nauki. / … / Ko sprejmeš nauk, bolečina popusti.«